electrician ELVETIAN

Lucrează ca Electrician în Elveția

Salariu de la 3600 la 3900

Un electrician este mai mult decât un super-erou modern al electricității. Este greu să ne imaginăm viețile fără acești meseriași, ceea ce înseamnă că au un job foarte important și la mare căutare printre angajatorii din domeniul construcțiilor. Pe lângă rezolvarea penelor de curent, un electrician lucrează și la alte proiecte, cum ar fi recablarea echipamentelor sau a corpurilor de iluminat, inspectarea componentelor electrice pentru siguranță, precum și depanarea problemelor electrice.

În România, salariul unui electrician calificat poate începe de la 2300 de lei, și poate ajunge până la 4300 de lei, ceea ce nu reflectă importanța acestui job. Însă, este bine să știi că această meserie este foarte bine plătita în Elveția, iar pe lângă un venit mulțumitor, vei avea ocazia să beneficiezi și de alte avantaje.

Intermann este o agenție de recrutare cu o experiență bogată în domeniu, ce te poate ajuta să îți găsești un loc de muncă bine plătit în Elveția pe postul de electrician calificat. Suntem în căutare de meseriași serioși, profesioniști, care să se poată adapta rapid la diferite medii de lucru.

Ce responsabilități are un electrician în Elveția?

În funcție de proiectul pentru care vei fi angajat, ca electrician vei putea îndeplini următoarele sarcini:

 • Citirea diagramelor tehnice și de cablare, inclusiv planurile proiectelor;
 • Depanarea și repararea defecțiunilor electrice;
 • Inspectarea sistemelor electrice;
 • Instalarea sistemelor de control și iluminare;
 • Formarea circuitelor electrice prin conectarea cablurilor electrice la componente și accesorii;
 • Utilizarea diferitelor dispozitive de testare pentru a descoperi de ce produsele și sistemele electrice funcționează defectuos;
 • Repararea, înlocuirea și modernizarea echipamentelor electrice defecte sau învechite, inclusiv izolarea defecțiunilor pentru îndepărtarea și înlocuirea în siguranță a acestora;
 • Instalarea de întrerupătoare, panouri, releuri și a altor echipamente electrice de control și distribuție;
 • Planificarea sistemelor electrice pentru clădiri noi, inclusiv calcularea pentru cea mai bună poziție a prizelor, corpurilor de iluminat, prize de încălzire și sisteme de ventilație.

Aceste sarcini ar fi de bază, însă pe lângă acestea, vor exista situații în care va trebui să efectuezi și alte activități ce țin de domeniul electricității. Important este să îți cunoști foarte bine meseria, iar pentru sarcinile de lucru noi vei dispune de un instructaj sau de o persoană calificată care să te îndrume în activitatea zilnică de lucru.

Salariu de la 3600 la 3900

Ce atribuții trebuie să ai pentru a lucra ca electrician în Elveția?

Meseria de electrician este foarte complexă, și pentru a fi un meseriaș bun, ai nevoie de câteva atribuții importante și de bază pentru a putea lucra pe un asemenea post în Elveția. Deși aceste atribuții nu sunt de obicei trecute pe fișa postului unui electrician, nu trebuie să lipsească pentru ca activitatea în acest domeniu să fie efectuată cu succes. Printre aceste atribuții, se numără următoarele:

 • Bune abilități de înțelegere – ajută la interpretarea și înțelegerea notelor, planurilor și documentelor tehnice pe care le poți primi pe șantiere;
 • Înțelegerea principiilor matematice și științifice de bază – aceste principii de bază sunt aplicate zilnic în meseria de electrician;
 • Coordonare bună între mână-ochi – lucrul cu componente, produse și sisteme electrice este o muncă precisă, ce se bazează pe mâini stabile și o vizune excelentă;
 • Rezistența fizică – va fi nevoie să stai în picioare pentru perioade mai lungi de timp, ceea ce îți poate afecta organismul, așa că va trebui să fi pregătit din acest punct de vedere;
 • Forță fizică – nu va fi neobișnuit ca un electrician să fie nevoit să mute componente grele, așa că forța fizică este importantă pe un șantier de lucru;
 • Abilitatea de gestionare a timpului – este esențial să îți gestionezi timpul de lucru corect, astfel încât să finalizezi proiectele în termenul stabilit;
 • Abilitatea logică de a rezolva probleme – când produsele și sistemele electrice se defectează, va trebui să gândești logic pentru a găsi rapid soluții la aceste probleme;
 • Abilitatea de a lucra independent – vei fi nevoit să lucrezi ca parte dintr-o echipă mai mare, însă vor fi situații în care va trebui să lucrezi singur, și să îți gestionezi bine activitatea și timpul;
 • Preocuparea pentru siguranță – este important să fii precaut pentru că vei lucra în medii periculoase ce te vor expune riscurilor de șocuri sau arsuri.

Angajatorii din Elveția sunt în căutare de electricieni calificați, așa că va trebui să deții cursuri, diplome și atestate care să demonstreze că ai studii în acest domeniu. De asemenea, experiența în această meserie este foarte importantă pentru a te putea califica pe un asemenea post.

Fiind nevoit să lucrezi într-o țară străină, va trebui să cunoști o limbă străină internațională, cum ar fi engleza sau franceza, măcar la un nivel conversațional, pentru a putea comunica cu angajatorul tău și cu ceilalți angajați. Comunicarea pe șantier este foarte importantă pentru ca proiectele să fie finalizate în termen și în cele mai bune condiții.

Salariu de la 3600 la 3900

🇨🇭 Aplicarea pentru electrician Elveția 🇨🇭

Salariu de la 3600 la 3900

Ce îți oferă un job în Elveția?

Elveția este o țară foarte dezvoltată din toate punctele de vedere, iar un job în această țară îți va oferi șansa să te dezvolți pe plan profesional și să acumulezi experiență de viață. Salariul tău este stabilit conform legii elvețiene, ceea ce înseamnă că vei avea aceleași condiții ca a unui cetățean local.

Șantierele de lucru unde va trebui să lucrezi sunt foarte moderne, iar echipamentele de muncă sunt tehnologizate pentru a-ți ușura munca. Vei avea șansa să înveți noi tehnici de muncă, dar și cum să manipulezi utilaje sau echipamente noi ce te vor ajuta în dezvoltarea carierei.

Ocazia de a lucra în Elveția te va pune în contact cu o țară la mare căutare printre turiști, iar în timpul liber vei putea vizita multe atracții turistice. Agenția Intermann beneficiază de parteneriate serioase cu angajatori din Elveția, pentru a-ți putea aduce cele mai bune oferte de muncă.

Salariu de la 3600 la 3900

Cum poți obține un job de electrician în Elveția?

Echipa Intermann a construit un chestionar pe care îl poți completa rapid, și care te va aduce cu un pas mai aproape de obținerea unui job în Elveția. Pe baza experienței și cunoștințelor tale, vei primi ofertele de muncă ideale pentru tine. De asemenea, ne poți suna oricând pentru a vorbi direct despre nelămuririle sau detaliile de care ai nevoie.

Agenția Intermann îți pune la dispoziție toate resursele necesare pentru ca tu să beneficiezi de un job care să te mulțumească din toate punctele de vedere. Suntem alături de tine pentru a lua cea mai bună decizie. Daca însă nu te vei putea califica pentru un loc de muncă în Elveția, noi îți vom pregăti și alte oferte de muncă avatajoase în țări precum Franța sau Olanda.

Echipa noastră de profesioniști te va ajuta pe tot parcursul tău de angajare pentru ca totul să fie legal și benefic pentru tine. Alătură-te și tu echipei Intermann, pentru a beneficia de un job bine plătit ca electrician în Elveția!

Salariu de la 3600 la 3900